ODUŠEVIĆE VAS!
VRLO JE BITNO KADA PASULJ PREBRANAC VADITE IZ RERNE: To veoma MENJA UKUS celog jela
Pasulj je jelo koje se često nalazi na našim trpezama, ali, ovo obično jelo napravite drugačije i oduševićete celu porodicu!
Pasulj svi Srbi vole da jedu, bilo da je čorbast ili prebranac. Učinite pasulj pikantnim, i poslužite ga kao prilog za slavu, gosti će vam biti zahvalni!
Sastojci:
- 180 g slanine
- 1 crni luka
- 1-2 ljute papričice
- 5-6 čenova belog luka
- 330 g kečapa
- 50 g smeđeg šećera
- 2 kašike vorčester sosa
- 2 kašike senfa
- 2 kašike ljutog sosa
- 1,5 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašičica bibera
- 2 konzerve pasulja
- 200-400 ml vode
Priprema:
Kratko propržite slaninu na malo ulja, a zatim dodajte sitno seckani luk, ljutu papričicu i mleveni beli luk. Kada omekša dodajte kečap, send, šećer, ljuti sos, sirće, čili u prahu i biber.
Promešajte, pa sipajte jednu konzervu pasulja sa tečnošću i jednu bez tečnosti. Sipajte 200 ml vode i promešajte. Ako je potrebno dodajte još 200 ml vode. Kada krene da ključa sklonite sa šporeta.
Stavite u rernu na 180°C oko 90 minuta. Kada se zgusne gotov je.
(Espreso/Stvar ukusa)