fantazija
OVAKO SE PRAVI NAJPIKANTNIJI PREBRANAC: Od SRPSKOG se razlikuje po OVOM SASTOJKU, odmah će vam se dopasti
Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli pasulj, bilo da je čorbast ili prebranac. Ovaj recept je spoj 2 čuvena jela, a sastojci kao što su ljuti sos, ljuta papričica, kečap, senf... ga čine pikantnijim i lepšim, ali i drugačijim od srpskog. Super je prilog uz pečenje, pa je idealan za slavski sto
Ako slavite Đurđevdan, naš predlog je da poslužite ovako pripremljen pasulj.
Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli pasulj, bilo da je čorbast ili prebranac. Ovaj recept je spoj 2 čuvena jela, a sastojci kao što su ljuti sos, ljuta papričica, kečap, senf... ga čine pikantnijim i lepšim, ali i drugačijim od srpskog. Super je prilog uz pečenje, pa je idealan za slavski sto.
Sastojci:
180 g slanine
1 crni luka
1-2 ljute papričice
5-6 čenova belog luka
330 g kečapa
50 g smeđeg šećera
2 kašike vorčester sosa
2 kašike senfa
2 kašike ljutog sosa
1,5 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika čilija u prahu
1 kašičica bibera
2 konzerve pasulja
200-400 ml vode
Priprema:
Kratko propržite slaninu na malo ulja, a zatim dodajte sitno seckani luk, ljutu papričicu i mleveni beli luk. Kada omekša dodajte kečap, send, šećer, ljuti sos, sirće, čili u prahu i biber. Promešajte, pa sipajte jednu konzervu pasulja sa tečnošću i jednu bez tečnosti. Sipajte 200 ml vode i promešajte. Ako je potrebno dodajte još 200 ml vode. Kada krene da ključa sklonite sa šporeta. Stavite u rernu na 180°C oko 90 minuta. Kada se zgusne gotov je.
(Espreso/Stvar ukusa)