Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

fantazija

OVAKO SE PRAVI NAJPIKANTNIJI PREBRANAC: Od SRPSKOG se razlikuje po OVOM SASTOJKU, odmah će vam se dopasti

Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli pasulj, bilo da je čorbast ili prebranac. Ovaj recept je spoj 2 čuvena jela, a sastojci kao što su ljuti sos, ljuta papričica, kečap, senf... ga čine pikantnijim i lepšim, ali i drugačijim od srpskog. Super je prilog uz pečenje, pa je idealan za slavski sto

Objavljeno: 04.05.2023. 15:25h

Ako slavite Đurđevdan, naš predlog je da poslužite ovako pripremljen pasulj.

Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli pasulj, bilo da je čorbast ili prebranac. Ovaj recept je spoj 2 čuvena jela, a sastojci kao što su ljuti sos, ljuta papričica, kečap, senf... ga čine pikantnijim i lepšim, ali i drugačijim od srpskog. Super je prilog uz pečenje, pa je idealan za slavski sto.

Sastojci:

foto: profimedia

180 g slanine

1 crni luka

1-2 ljute papričice

5-6 čenova belog luka

330 g kečapa

50 g smeđeg šećera

2 kašike vorčester sosa

2 kašike senfa

2 kašike ljutog sosa

1,5 kašika jabukovog sirćeta

1 kašika čilija u prahu

1 kašičica bibera

2 konzerve pasulja

200-400 ml vode

Priprema:

Kratko propržite slaninu na malo ulja, a zatim dodajte sitno seckani luk, ljutu papričicu i mleveni beli luk. Kada omekša dodajte kečap, send, šećer, ljuti sos, sirće, čili u prahu i biber. Promešajte, pa sipajte jednu konzervu pasulja sa tečnošću i jednu bez tečnosti. Sipajte 200 ml vode i promešajte. Ako je potrebno dodajte još 200 ml vode. Kada krene da ključa sklonite sa šporeta. Stavite u rernu na 180°C oko 90 minuta. Kada se zgusne gotov je.

(Espreso/Stvar ukusa)