Pita, Foto: Coolinarska Printscreen

CAKA PRAVE SELJAČKE PITE SA SIROM JE U DODAVANJU OVOG SASTOJKA: Učiniće je UKUSNOM i nestaće sa stola za PET MINUTA

Objavljeno: 03.05.2023. 20:08h > 20:16h

Domaćinska pita obavezna je vikendom na trpezi. Ukusna pita pravi se od kora, feta sira i preliva i omiljena je svim generacijama. Ako želite da spremite autentičnu pitu, savetujemo da kore napravite sami.

Ukoliko ipak nemate vremena, pita sa kupovnim korama je takođe veoma ukusna.

Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci za pitu sa sirom:

500 g kora

4 jajeta

400 g feta sira

250 ml mleka

100 ml kisele vode

40 g putera

20 ml ulja

1 kašika brašna

16 g praška za pecivo

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutite jaja sa mlekom, kiselom vodom, uljem i brašnom sa praškom za pecivo. Premažite pleh otopljenim puterom, a zatim stavite jednu koru u pleh. Prelijte istopljenim puterom i dodajte mrvljenu fetu.

Nakon toga, sipajte preliv i tako radite sve dok ne utrošite sav materijal. Zatvorite korom, prelijte istopljenim puterom i na kraju dodajte fetu. Pitu sa sirom pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/Stil)