PREUKUSNE SU
TURSKE MEKIKE IDEALNE ZA DORUČAK: Pune su povrća i SIRA, a testo se ne mesi (VIDEO)
U poslednjih mesec dana jedan od najpopularnijih recepata na YouTube-u je svakako ovaj za turske mekike.
Jednostavno se prave i uspevaju svima, jer testo ne morate da mesite, samo sjedinite sastojke i promešate. Kako bi bile još ukusnije u testo dodajte povrće i sir. Mekike su odličan izbor za doručak, ali možete da ih služite i kada vam dođu gosti.
Sastojci:
1 jaje
200 ml toplog mleka
200 ml tople vode
10 g suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
550 g brašna
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 paradajz
peršun
2 mlada luka
1 crni luk
1 krompir
150 g feta sira
Priprema: Umutite jaje, pa dodajte mleko, vodu, kvasac, šećer, so i promešajte. Zatim dodajte brašno i promešajte špatulom dok se ne formira testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe. Za to vreme paprike sitno isecite, kao i paradajz, mladi i crni luk i peršun. Krompir izrendajte ,a feta sir izdrobite viljuškom. Testo opet promešajte, pa dodajte iseckano povrće, sir i peršun, pa opet promešajte da se svi sastojci sjedine. Sipajte u kesu za zamrzivač, a onda isecite rupu. Sipajte smesu u tiganj u kojem ste zagrejali ulje i pržite.
(Espreso)