Naše bake znaju
UZ POMOĆ OVOG TRIKA SU NAŠE BAKE ODMRZAVALE MESO: Danas je zaboravljen, sve je gotovo za 10 MINUTA
Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isečete na komade željene veličine jer će biti odmrznuto
Nije svaki ručak propao ako ste nešto zaboravili. Sve naše bake znaju kako da nam pomognu u borbi protiv zaboravnosti i nedovoljnog planiranja. Ovog puta imaju trik za odmrzavanja mesa.
Mikrotalasna ima i svoje loše strane, tako da bi bilo dobro da izbegnete ovu metodu, jer se tako meso već pomalo skuva na površini.
Čak i za manji komad mesa potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata, pod uslovom da ne znate za ovaj trik. Danas je pomalo zaboravljen, ali ovaj trik je dobro poznat našim bakama i znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spremna za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni Celzijusa), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali.
Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isečete na komade željene veličine jer će biti odmrznuto.
OVAKO ĆETE ZNATI DA LI KUVATE ZDRAVO! Debata vegeterijanke i kuvara na Kurir TV: Da li je meso zdravo:
(Espreso/ Krstarica)