sočna i ukusna
TAJNA ORIGINALNOG RECEPTA ZA GRČKU SALATU JE U OVOME: Da bi bila UKUSNA I KREMASTA na kraju uradite JEDNU STVAR
Jedna od najlepših salata je upravo grčka
Salate su lagane i osvežavajuće, pa su super rešenje ako vam je potreban brzinski obrok. Grčka salata je jedna od popularnijih, a obično se služi uz meso, morske plodove, ribu..., ali može i zasebno da se jede.
Priprema je jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće i feta sir. Ali, postoji jedan trik koji će je učiniti mnogo ukusnijom. Sastojke za preliv pomešajte u posudi, pa kada prelijte salatu ostavite da odstoji.
Sastojci:
500 g čeri paradajza
1 veliki krastavac
1 zelena paprika
1/2 ljubičastog luka
60 g zelenih maslina (bez koštica)
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike sirćeta
1 kašičica sušenog origana
225 g feta sira
Priprema:
Iseckajte krastavac, papriku i paradajz. Dodajte kašičicu sirćeta u posudu sa hladnom vodom, pa u nju stavite crni luk isečen na rebarca i ostavite 10 minuta. Procedite, pa ga dodajte u povrće, a zatim dodajte i seckani feta sir.
U posudi umutite maslinovo ulje, sirće, so, biber i origano. Prelijte preko salate, promešajte i ostavite pola sata da salata upije preliv.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)