važno
OVE TRI STVARI NIKAD NE STAVLJAJTE U KAFU: Ukoliko ste do sad to radili, odmah ćete PRESTATI
Nutricionistkinja Mekenzi Burdžis je u razgovoru s MBG objasnila koje su tri najgore stvari koje možete staviti u svoju kafu
Kafa je za mnoge ljude širom sveta deo svakodnevice, bez koje ne mogu da zamisle svoj dan. Ona je dobra i za druženje s prijateljima, poboljšava fokus i ispunjava sve konzumente.
Vrednost kafe počinje da se smanjuje kada u nju dodajemo puno šlaga, šećera ili pak mleka. Nutricionistkinja Mekenzi Burdžis je u razgovoru s MBG objasnila koje su tri najgore stvari koje možete staviti u svoju kafu.
Šlag za kafu
Ova namirnica često sadrži dodane šećere, veštačke ukuse i arome kao i kukuruzni sirup i hidrogenizovana ulja. Burdžis ističe da sve te materije treba ograničiti i kaže da koristite samo jednu kašiku šlaga za kafu ako vam je toliko teško da se rešite ove namirnice.
Prirodni zaslađivači
Previše dodatih šećera u ishrani dovodi do rizika od dijabetesa i srčanih bolesti. On takođe poništava dobrobiti kafe te Burdžis predlaže da smanjite količinu šećera u vašem omiljenom piću.
Veštački zaslađivači
Isto kao i šećeri, Burdžis upozorava da nije zdravo koristiti previše veštačkih zaslađivača.
„Najbolje je koristiti oba u umerenim količinama”, savetuje nutricionistkinja, prenosi Krstarica.
(Espreso)