PREUKUSNO
MAFINI OD KAJGANE I SLANINE: Ovo je RECEPT za BRZI DORUČAK kao iz restorana (VIDEO)
Jaja se uglavnom jedu za doručak, a ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog su kajgana mafini sa sirom, slaninom i lukom.
Brzo se pripremaju, a slanina koja krcka daje poseban šmek. Ovako pripremljen doručak će Srbi obožavati, jer je kombinacija sastojaka prosto savršena i svima omiljena.
Sastojci:
6 jaja
50 g parmezana
50 ml pavlake za kuvanje
100 g tvrdog sira
mladi crni luk
5 kriški slanine
Priprema:
Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa parmezanom i pavlakom za kuvanje. Zatim propržite slaninu, pa je sitno iseckajte, kao i mladi luk, a sir izrendajte. Kalup za mafine nauljite, pa pospite prvo sir, zatim slaninu, pa onda i mladi luk. Prelijte smesom sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 185°C oko 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)