recept
ČAK I ISKUSNIM DOMAĆICAMA NE USPE IZ PRVOG PUTA: Tajna SAVRŠENOG GRIZA je u JEDNOJ stvari koja svima PROMAKNE
Ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe
Koliko god da ste iskusna domaćica ukoliko niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite.
Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate. Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i 1/2 kašike šećera.
Sastojci:
1 l mleka
10 ravnih kašika griza
5 kašika šećera
jagode
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori. Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje. U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem...
Bonus video:
(Espreso/ Stvar ukusa)