drugačije
OD SADA ĆETE PRŽENICE SPREMATE SAMO PO OVOM RECEPTU: 1 sastojak ih čini MEKŠIM, a ne bi vam pao NA PAMET
Vrlo lako se sprema, a u svakom zalogaju se uživa
Na ovom doručku, a i večeri smo svi odrasli.
Vrlo lako se sprema, a u svakom zalogaju se uživa.
Ono što danas domaćice ne znaju jeste kako da prženice budu još mekše.
Dodajte im jedan sastojak i videćete razliku.
Sastojci
Potrebno je
1 bajat hleb isečen na tanke kriške
4 jajeta
malo mleka
malo soli
ulje za prženje
Priprema
Umutiti jaja penasto(prvo belanca a potom dodati i žumanca kako bi se dobilo na količini). Dodati malo hladnog mleka i soli po ukusu.
Zagrejati ulje. Kriške hleba umakati u umućena jaja sa obe strane, ređati u tigaj i pržiti. Ispržene prženice ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće. Tople prženice služiti uz kajmak, kiselo mleko ili jogurt.
Bonus video:
(Espreso/Recepti.com)