Jagnjetina na ovalu, Foto: Printscreen/youtube/MirzaNikšić

topi se

OTKRIVEN DUGO SKRIVANI RECEPT SA STARE PLANINE ZA JAGNJETINU: Iskusni DOMAĆINI imaju TRIK za MARINADU

Lokalci kažu da je ovaj njihov specijalitet najbolji, jer "jagnjići pasu travu, slobodno se kreću po livadi i žive prirodnim životom"

Objavljeno: 29.04.2023. 14:53h

Praznična trpeza u pirotskom kraju ne može se zamisliti bez jagnjetine.

Za svaki Prvi maj, narod već od ranog jutra kreće da se okuplja, da okreće jagnjiće - najbolju staroplaninsku jagnjetinu.

Lokalci kažu da je ovaj njihov specijalitet najbolji, jer "jagnjići pasu travu, slobodno se kreću po livadi i žive prirodnim životom".

foto: Profimedia

Kad napravite ovu marinadu, obavezno treba da prelivate meso dok se peče, čak iako ga spremate u rerni, biće ukusno kao da je sa ražnja!

Takođe, možete meso dan ranije pacovati u toj marinadi, kako bi potpuno poprimilo miris i ukus na koji smo svi navikli.

Recept za marinadu

Malo ulja

jabukovo sirće

beli ili crni luk

foto: Prinstcreen/Youtube/Sašina Kuhinja

čubrika (rtanjski čaj)

pivo

Sve se to stavi u blender i time se premaže jagnjetina dok se peče.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)