topi se
OTKRIVEN DUGO SKRIVANI RECEPT SA STARE PLANINE ZA JAGNJETINU: Iskusni DOMAĆINI imaju TRIK za MARINADU
Lokalci kažu da je ovaj njihov specijalitet najbolji, jer "jagnjići pasu travu, slobodno se kreću po livadi i žive prirodnim životom"
Praznična trpeza u pirotskom kraju ne može se zamisliti bez jagnjetine.
Za svaki Prvi maj, narod već od ranog jutra kreće da se okuplja, da okreće jagnjiće - najbolju staroplaninsku jagnjetinu.
Lokalci kažu da je ovaj njihov specijalitet najbolji, jer "jagnjići pasu travu, slobodno se kreću po livadi i žive prirodnim životom".
Kad napravite ovu marinadu, obavezno treba da prelivate meso dok se peče, čak iako ga spremate u rerni, biće ukusno kao da je sa ražnja!
Takođe, možete meso dan ranije pacovati u toj marinadi, kako bi potpuno poprimilo miris i ukus na koji smo svi navikli.
Recept za marinadu
Malo ulja
beli ili crni luk
čubrika (rtanjski čaj)
pivo
Sve se to stavi u blender i time se premaže jagnjetina dok se peče.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)