majstori
ISKUSNI PEKARI 2 SASTOJKA UVEK STAVLJAJU U TESTO: Njhov TRIK za mekoću svi moraju da znaju
Više nećete morati da se brinete da li je naraslo
Da bi vam testo bilo mekano primenite trik iskusnih pekara.
Više nećete morati da se brinete.
Značiće vam mnogo.
Iskusni pekari uvek imaju svoje tajne za savršeno testo, te prave neodoljive kiflice, perece, krofne, štapiće koji danima budu mekani. Ukoliko se pitate kako im to polazi za rukom - caka je u dva sastojka koja obavezno dodaju u brašno pre nego što ga zamese.
"Čarobne namirnice" su zapravo kukuruzni skrob i običan griz koji se koristi u dečjoj ishrani.
Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.
Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.
Bonus video:
(Espreso/Kurir Stil)