savet
KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVILNO DINSTA MESO: Zapamtite i više vam neće biti žilavo
Samo tako će dati pravi šmek i topiće vam se u ustima
Da bi meso bilo ukusno morate da ga izdinstate na pravilan način.
Samo tako će dati pravi šmek i topiće vam se u ustima.
Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima.
Kada se pripremaju npr juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se. Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.
Sastojci:
oko 700 g svinjskog mesa
1 puna kašika masti
voda
1 kašika suvog začina
mlevena crvena paprika
Priprema
Meso iseći na kocke, staviti u dublju šerpu, naliti vodom da prelije meso dodati mast i suvi zacin. Staaviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži. Na kraju sam dodala malo mlevene crvene paprike. Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem - krompirom na primer.
Bonus video:
(Espreso/Recepti.com/Tanja Đorđević)