Meso, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

savet

KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVILNO DINSTA MESO: Zapamtite i više vam neće biti žilavo

Samo tako će dati pravi šmek i topiće vam se u ustima

Objavljeno: 29.04.2023. 09:06h

Da bi meso bilo ukusno morate da ga izdinstate na pravilan način.

Samo tako će dati pravi šmek i topiće vam se u ustima.

Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima.

foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Kada se pripremaju npr juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se. Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.

Sastojci:

oko 700 g svinjskog mesa

1 puna kašika masti

voda

foto: Youtube/Printscreen/ University of Illinois Extension

1 kašika suvog začina

mlevena crvena paprika

Priprema

Meso iseći na kocke, staviti u dublju šerpu, naliti vodom da prelije meso dodati mast i suvi zacin. Staaviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži. Na kraju sam dodala malo mlevene crvene paprike. Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem - krompirom na primer.

Bonus video:

(Espreso/Recepti.com/Tanja Đorđević)