Sos, Foto: YOUTUBE/RECIPESTINEATS

UKUSNIJE NE MOŽE

SJAJAN RUČAK ZA VIKEND: Teletina u SOSU od pečuraka, ovaj RECEPT će oduševiti ukućane

Drugačiji je recept nego što ste navikli

Objavljeno: 28.04.2023. 22:02h

Teletina u sosu od pečuraka

foto: Printscreen/Youtube/Chef Jack Ovens

Sastojci:

800 g telećih šnicli

200 g šampinjona

50 ml neutralne pavlake

2 čena belog luka

100 ml ulja

so, biber

Priprema:

Šnicle posolite, pobiberite i ostavite da odstoje 30 minuta. Beli luk sitno iseckajte i kratko propržite na ulju, dodajte pripremljeno meso i pržite ga dok ne porumeni s obe strane. Gotovo meso odložite na toplo mesto, a u isto ulje stavite šampinjone isečene na listiće i dinstajte dok ne ispari sva tečnost koju puste.

Sipajte pavlaku i pustite da proključa, posolite, pobiberite i prelijte meso.

(Espreso/Alo)