pikantno
JEDNOSTAVAN RECEPT ZA URNEBES SALATU: Najbolje ide uz ROŠTILJ i PREDJELO, pripremite za 1. MAJ
Bitno je da je ostavite da se ohladi par sati u frižideru
Ujedan od najpoznatijih srpskih specijaliteta spada i urnebes salata. Pravi se od jeftinih sastojaka, a ovu pikantnu salatu na jugu Srbije najčešće jedu uz roštilj.
Sastojci su poprilično jednostavni i jeftini, a samo se pomešaju i salata je spremna. Bitno je da je ostavite da se ohladi par sati u frižideru.
Sastojci:
400 g sitnog sira
3 kašike kajmaka
2-3 čena belog luka
1-2 kašike ljute tucane paprike
1 kašičica mlevene slatke paprike
maslinovo ulje
Priprema:
Sir izgnječite viljuškom, a ostale sastojke, kao što su kajmak, tucana paprika, beli luk, ulje i slatka mlevena paprika izblendirajte. Pomešajte dobijenu smesu sa sirom i sjedinite.
Probajte, pa ako je potrebno posolite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru par sati.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)