Urnebes salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

pikantno

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA URNEBES SALATU: Najbolje ide uz ROŠTILJ i PREDJELO, pripremite za 1. MAJ

Bitno je da je ostavite da se ohladi par sati u frižideru

Objavljeno: 28.04.2023. 17:00h

Ujedan od najpoznatijih srpskih specijaliteta spada i urnebes salata. Pravi se od jeftinih sastojaka, a ovu pikantnu salatu na jugu Srbije najčešće jedu uz roštilj.

Sastojci su poprilično jednostavni i jeftini, a samo se pomešaju i salata je spremna. Bitno je da je ostavite da se ohladi par sati u frižideru.

foto: Printscreen YouTube/Gurmanske tajne

Sastojci:

400 g sitnog sira

3 kašike kajmaka

2-3 čena belog luka

1-2 kašike ljute tucane paprike

1 kašičica mlevene slatke paprike

maslinovo ulje

foto: Printscreen/Youtube/ JetLag Warriors

Priprema:

Sir izgnječite viljuškom, a ostale sastojke, kao što su kajmak, tucana paprika, beli luk, ulje i slatka mlevena paprika izblendirajte. Pomešajte dobijenu smesu sa sirom i sjedinite.

Probajte, pa ako je potrebno posolite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru par sati.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)