recept
OVO JE BIO OMILJENI SRPSKI DORUČAK: Jeftino starinsko jelo koje smo svi ZABORAVILI
U dublju šerpu na dno sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir
Ovo jelo je veoma hranljivo i ukusno, s obzirom na to da sadrži hleb, slani sir i kajmak ili mleko po želji. Ukoliko želite ukusan i hranljiv srpski doručak, popara je savršen izbor za tradicionalni srpski doručak.
Sastojci:
za 4 osobe
pola hlea od prethodnog dana
300 g belog sira
500 ml mleka
2 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja
po ukusu soli
Dodaj na popis za kupnju
Sadržaj je pomno biran, prati sezone i trendove te donosi izvrsne kulinarske ideje.
Priprema:
U dublju šerpu na dno sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir.
Sve dobro sjediniti i staviti na ringlu, na vatru srednje jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 2 kašike maslinovog ulja ili margarina, dobro promešajte i sklonite sa vatre.
Probajte, ako je potrebno dodajte malo soli.
Posluživanje
Servirajte toplo.
Majke i snajke:
(Espreso/Coolinarka)