Manastirska jota, Foto: Printscreen/Youtube/Coolinarika

idealan ručak

OVAJ MANASTIRSKI RUČAK BRŽE BOLJE NAPRAVITE VEĆ DANAS: Kada vidite kako ISPADNE, nikad nećete probati MESO

Meso je opciono, možete napraviti i posnu verziju ovog jela, samo izbacite meso, ili, možete piletinu zameniti nekim drugim mestom.

Objavljeno: 28.04.2023. 14:05h

Dobro pratite recept, i uživaćete u svakom ukusu!

Sastojci:

  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 1 konzerva pasulja
  • 5 krompira (može i mladi)
  • 300 g mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml paradajz sosa
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • lovorov list

Priprema: Iseckajte kupus na kocke, pa stavite u dublju šerpu. Sipajte vodu i kuvajte dok ne omekša. U drugu šerpu stavite krompir i isto kuvajte. U trećoj šerpi propržite sitno seckani crni i beli luk, pa kada omekšaju dodajte meso isečeno na kocke. Kada se i ono proprži dodajte proceđeni kupus, krompir i pasulj. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Promešajte, a onda sipajte vodu i paradajz sos. Opet promešajte, pa dodajte lovorov list. Poklopite i krčkajte nekih 20 minuta, a povremeno pogledajte da li treba da dolijete vodu.

(Espreso/Stvar ukusa)