idealan ručak
OVAJ MANASTIRSKI RUČAK BRŽE BOLJE NAPRAVITE VEĆ DANAS: Kada vidite kako ISPADNE, nikad nećete probati MESO
Meso je opciono, možete napraviti i posnu verziju ovog jela, samo izbacite meso, ili, možete piletinu zameniti nekim drugim mestom.
Dobro pratite recept, i uživaćete u svakom ukusu!
Sastojci:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 1 konzerva pasulja
- 5 krompira (može i mladi)
- 300 g mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz sosa
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- lovorov list
Priprema: Iseckajte kupus na kocke, pa stavite u dublju šerpu. Sipajte vodu i kuvajte dok ne omekša. U drugu šerpu stavite krompir i isto kuvajte. U trećoj šerpi propržite sitno seckani crni i beli luk, pa kada omekšaju dodajte meso isečeno na kocke. Kada se i ono proprži dodajte proceđeni kupus, krompir i pasulj. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Promešajte, a onda sipajte vodu i paradajz sos. Opet promešajte, pa dodajte lovorov list. Poklopite i krčkajte nekih 20 minuta, a povremeno pogledajte da li treba da dolijete vodu.
(Espreso/Stvar ukusa)