Griz, Foto: Ruslan Nassyrov / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

DODAJTE KAŠIKU OVE NAMIRNICE KADA SPREMATE OMILJENU STARINSKU POSLASTICU: Samo tako će bit DOVOLJNO SLATKO i UKUSNO

Naučite kako da spremite savršen griz

Objavljeno: 28.04.2023. 13:20h

Koliko god neka jela ili poslastice delovale jednostavno da se naprave, postoje situacije i kada vam ne uspeju. Možete da budete iskusna domaćica, ali ako nikada niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite.

Takav je slučaj i sa grizom.Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate.

foto: Printscreen Youtube / Šerpica

Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i 1/2 kašike šećera.

Sastojci:

1 l mleka

10 ravnih kašika griza

5 kašika šećera

jagode

Priprema:

foto: RINA

Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori. Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje.

U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem...

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)