Testo, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

trik

STAVITE JEDAN SASTOJAK U TESTO I BIĆE NAJMEKANIJE DO SADA: Trik ZLATA VREDAN koji ćete uvek praktikovati

Profesionalni pekari imaju super trik

Objavljeno: 28.04.2023. 11:08h

Testo je nezaobilazno na svakoj trpezi, a ima li šta lepše od mekanog domaćeg hleba koji ste vi pripremili?

Priprema nije teška jer je u par korka već spremno, ali da bi bilo savršenog ukusa psotoje neki trikovi koje bi trebalo da primenite.

Evo jednog trika za najmekanije testo.

foto: Printscreen/TikTok/belspies

Ako volite da mesite kolače, pite ili testa, ovo je trik koji će vam znatno olakšati taj posao! Zapravo, ovaj trik je toliko jednostavan da će vam možda biti i smešan!

Znate kada nađete super recept, imate sve sastojke kod kuće, taman ste izdvojili pola sata da nešto umesite, a onda shvatite da piše da morate maslac da ostavite na sobnoj temperaturi?

foto: youtube printscreen/The Perfect Home

Profesionalni pekari imaju super trik.

Stavite komad maslaca u zamrzivač na samo nekoliko minuta. Potom ga izvadite i stavite u komad folije da vam ne bi klizao, a onda uzmite kuhinjske rende! Narendajte maslac na najsitnijem delu: kao da je parmezan ili tvrdi sir, direktno u testo.

Na taj način, bolje će se rasporediti po testu i brže će se istopiti.

Majke i snajke:

(Espreso/Krstarica)