PRAZNIČNI UKUS
U OVOJ MARINADI MESO ZA 1. MAJ ISPADA NAJUKUSNIJE: Dopašće se SVIMA, obavezno je napravite
Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste
Učimo vas da marinirate meso. Za 1. maj nemojte samo da bacate klot meso na roštilj, ostavite ga malo u ovome, i praznik će vam postati prava uživancija. Verujte nam, ništa bolje niste probali.
Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja, a vredi svakog minuta čekanja.
Za klasičnu marinadu:
Sastojci:
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 2 kašike soli
- 2 čena belog luka
- 1 kašika bibera
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 crni luk
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.
Za pikantnu marinadu:
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika aleve paprike
- 200 ml ulja
- 2 kašike senfa
Priprema:
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso/ Stil)