nećete odoleti!
OVAKO SE SPREMA PRAVA SRPSKA GIBANICA: 1 SASTOJAK joj daje HRSKAVOST, domaćice ovaj RECEPT NE ZNAJU
Gibanica se često nalazi na trpezi našeg naroda. Svi joj se obraduju od najmlađih do najstarijih!
Ovaj recept je unikatan, i sigurni smo da ćete uživati ako ga budete pratili!
Sastojci:
- 600 g kora za gibanicu
- 500 g sitnog sira
- 2 dl kisele vode
- 4 jajeta
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- so
Priprema:
Umutiti jaja i pomešati sa izgnječenim sirom. Dodati kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i so (zavisi koliko je slan sir). Nauljiti pleh (prečnika 28 cm) i staviti 1 ½ koru da prekrije dno i malo viri sa svih strana pleha. Ostaviti jednu celu koru sa strane za prekrivanje. Ostale kore podeliti na pola i svaku polovinu umakati u fil, zgužvati i ređati u šerpu da prekriju celo dno. Tako raditi sve dok se ne utroši sav materijal. Ako ostane malo fila, preliti ga preko zgužvanih kora. Saviti kore koje vire iz pleha prema unutra i odvojenom korom prekriti celu pitu. Poprskati uljem i kiselom vodom i peći oko 40 minuta na 200 stepeni C.
(Espreso/Mondo)