Grašak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

savet

UMESTO NA ULJU DINSTAJTE GRAŠAK NA OVOM SASTOJKU: Mnogo je ZDRAVIJE, a domaćicama to ne bi PALO NA PAMET

Bez jednog sastojka više ne smete da ga spremate

Objavljeno: 26.04.2023. 17:01h > 17:18h

Kuvanje graška za domaćice ne predstavlja nikakav problem.

Brzo se sprema, ali postoji jedna greška koju mnoge žene prave, a ni ne znaju.

Bez jednog sastojka više ne smete da ga spremate.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Domaćice kažu da nema jednostavnijeg posla u kuhinji od kuvanja graška. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog.

U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti, piše Lepa i Srećna.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.

Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Lepa i Srećna)