TORTA
RECEPT ZA NAJLON TORTU KOJA ĆE ODUŠEVITI SRBE: Evo šta će se desiti ako je PROHLADITE U FRIŽIDERU
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru
Ukoliko vam se jede nešto slatko i domaće, a da nije komplikovano za spremanje, Srećna Republika ima idealno rešenje za vas. pokušajte uz naša uputstva da pripremite Najlon tortu.
Sastojci:
Za koru:
7 belanaca
16 kašika šećera
kašika limunovog soka
Za fil:
litar mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
margarin
kesica šlaga
10 krem-bananica
200 g čokolade
Za ukrašavanje:
2 kesice šlaga
malo kisele vode
Priprema:
Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil: Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipati u vrelo mleko i skuvati sve sjedinjeno - kao kašicu. Potom umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Fil 1: U prvu polovinu smese dodati 200 g otopljene čokolade.
Fil 2: U drugu polovinu smese dodati seckane krem-banane.
Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru.
Uživajte!
(Espreso)