Najlon torta, Foto: Printscreen/Youtube/Suzina kuhinja

TORTA

RECEPT ZA NAJLON TORTU KOJA ĆE ODUŠEVITI SRBE: Evo šta će se desiti ako je PROHLADITE U FRIŽIDERU

Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru

Objavljeno: 26.04.2023. 12:58h > 13:34h

Ukoliko vam se jede nešto slatko i domaće, a da nije komplikovano za spremanje, Srećna Republika ima idealno rešenje za vas. pokušajte uz naša uputstva da pripremite Najlon tortu.

Sastojci:

Za koru:

7 belanaca

16 kašika šećera

kašika limunovog soka

Za fil:

litar mleka

16 kašika šećera

7 žumanaca

puding sa ukusom vanile

5 kašika brašna

3 kašike gustina

margarin

kesica šlaga

10 krem-bananica

200 g čokolade

Za ukrašavanje:

foto: Printscreen/Youtube/Hrana i Vino

2 kesice šlaga

malo kisele vode

Priprema:

Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil: Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipati u vrelo mleko i skuvati sve sjedinjeno - kao kašicu. Potom umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Fil 1: U prvu polovinu smese dodati 200 g otopljene čokolade.

Fil 2: U drugu polovinu smese dodati seckane krem-banane.

Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.

Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru.

Uživajte!

(Espreso)