preukusno!
NIJEDNA PROSLAVA U JUGOSLAVIJI NIJE MOGLA DA SE ZAMISLI BEZ OVE TORTE: Recept je ZABORAVLJEN, a sad ga SVI TRAŽE
Ako vam dolaze gosti, ili želite svojoj porodici da priredite jedno slatko iznenađenje, ovo je pravi recept za vas:
Torta kojoj neće odoleti niko! Uživaće i najmlađi i najstariji:
Sastojci
Kore:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 18 kašika mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Fil 1:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 500 ml slatke pavlake
Fil 2:
- 250 g mlevenih oraha
- 2 šolje za crnu kafu vrelog mleka
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 3 štangle čokolade
Ostalo:
- 2 kesice krem šlaga
- 200 ml mleka
- 3 kutije jafa keksa
- 200 ml soka od narandže
- 1 kesica šarenih mrvica
Priprema:
Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1/3 peciva. Peći koru 15 minuta na 200 stepeni. Na isti način ispeći još dve kore. Za prvi fil skuvati puding u mleku sa šećerom. Kad se ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i sve zajedno umutiti. Za drugi fil orahe popariti mlekom, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Kad se ohladi dodati umućen margarin sa šećerom. Filovati: kora, fil 2, jafa natopljena sokom, fil 1, kora, fil 2, jafa, fil 1, kora. Umutiti šlag sa mlekom i premazati tortu. Posuti mrvicama.
Bonus video:
(Espreso/Receti.com)