SJAJNO
SKUVALA RUČAK OD KORE BANANE: Imao je ukus kao SVINJETINA, ceo svet deli ovaj neobičan RECEPT
Vrlo neobičan recept!
U novom serijalu na kanalu "BBC Two", kuvarica Najdžela Loson koristi koru banane kao zamenu za patlidžane – a prema nekim receptima, može se spremiti tako da ima ukus sličan svinjetini.
Poznata kuvarica savetuje da se kore od banana najpre prokuvaju u ključaloj vodi a onda da malo odstoje.
Zatim su naseckane kore ovog voća spremne da se dodatno prokuvaju u kariju.
Najpre skuva sve sastojke, beli luk, đumbir i korijander, uz dodatak kokosovog mleka i limunovog soka, a potom ubacuje delove kora banane. Karfiol dodaje na kraju.
Kuvarica tvrdi da kora od banane koja se tako spremi, onima kojima posluži jelo, deluje kao plavi patlidžan.
„Da jelo učinite dodatno pikantnijim, dodajte čilija koliko god želite", savetuje Najdžela.
S druge strane, Nadija Husein, isti sastojak – kore banane koristi na sasvim drugačiji način.
Pravi burgere, i tvrdi da pljeskavice koje sadrže koru banane, imaju ukus svinjskog mesa.
Smatra da nema razloga „bacati nešto što bi moglo da podseća na ukus svinjetine ili patlidžana". A i jeftinije je.
(Espreso/Informer)