recept
SVINJSKE ŠNICLE U SOSU NA SRPSKI NAČIN: Dodajte OVO POVRĆE i krčkajte sve zajedno u PIVU
Za ručak poslužite svinjski vrat kojem niko neće moći da odoli
Naš današnji predlog za ručak je svinjski vrat u sosu od povrća i piva. Kako bi svinjski vrat napravili da bude ovako ukusan ne treba vam posebno kulinarsko umeće, već samo par sastojaka koji nisu preterano skupi.
Dovoljno je da poslužite samo meso jer se krčka u sosu od piva i povrća, a možete da obogatite ovo jelo dodajući mu prilog od povrća.
Sastojci:
600 g svinjskog vrata
3 čena belog luka
sveža majčina dušica
200 g praziluka
300 g pečuraka
250 g paprike
1 kašika soja sosa
1 kašika roštilj sosa
500 ml piva
Priprema:
Meso malo izlupajte, pa propržite sa obe strane. Zatim dodajte svežu majčinu dušicu i cele čenove belog luka. Sipajte pivo i krčkajte dok sos ne krene da vri, pa izvadite meso.
U isti tiganj dodajte secaknu papriku, pečurke i praziluk, pa prelijte sojinim sosom i roštilj sosom. Promešajte, pa kada povrće omekša vratite meso. Poklopite i dinstajte još 35 minuta na laganoj vatri.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)