Šnicle, Foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

recept

SVINJSKE ŠNICLE U SOSU NA SRPSKI NAČIN: Dodajte OVO POVRĆE i krčkajte sve zajedno u PIVU

Za ručak poslužite svinjski vrat kojem niko neće moći da odoli

Objavljeno: 25.04.2023. 16:20h

Naš današnji predlog za ručak je svinjski vrat u sosu od povrća i piva. Kako bi svinjski vrat napravili da bude ovako ukusan ne treba vam posebno kulinarsko umeće, već samo par sastojaka koji nisu preterano skupi.

Dovoljno je da poslužite samo meso jer se krčka u sosu od piva i povrća, a možete da obogatite ovo jelo dodajući mu prilog od povrća.

foto: Printscreen/youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci:

600 g svinjskog vrata

3 čena belog luka

sveža majčina dušica

200 g praziluka

300 g pečuraka

250 g paprike

1 kašika soja sosa

1 kašika roštilj sosa

500 ml piva

Priprema:

Meso malo izlupajte, pa propržite sa obe strane. Zatim dodajte svežu majčinu dušicu i cele čenove belog luka. Sipajte pivo i krčkajte dok sos ne krene da vri, pa izvadite meso.

U isti tiganj dodajte secaknu papriku, pečurke i praziluk, pa prelijte sojinim sosom i roštilj sosom. Promešajte, pa kada povrće omekša vratite meso. Poklopite i dinstajte još 35 minuta na laganoj vatri.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)