recept
MI JE ZOVEMO MUSAKA, A OVAKO JE SPREMAJU NA ZAPADU: U krompir dodajte JEDAN SASTOJAK i biće UKUSNIJE od OBIČNE
Za ručak napravite musaku, ali sa ćuftama
Musaka je dobro poznato jelo koje se sprema u mnogim zemljama, a svaki narod dodaje neki sastojak koji je čini drugačijom. Kod nas se sprema sa krompirom i mlevenim mesom, a mi predlažemo da isprobate i ovaj recept.
Umesto da meso propržite napravite ćufte, a klasičan preliv zamenite paradajz sosom i sirom. Ukusno i jednostavno jelo je idealan predlog za ručak.
Sastojci:
550 g mlevenog mesa
800 g krompira
1 jaje
1 crni luk
40 g tvrdog sira
200 ml pelata
Priprema:
U mleveno meso dodajte jaje, crni luk i začine po želji. Dobro sjedinite rukama, pa oblikujte manje ćufte. Krompir isecite na kolutove, pa svaki kolut na pola presecite.
U tepsiju koju ste malo nauljili ređajte krompir, pa ćuftu i tako dok ne popunite tepsiju.
Preko sipajte pelat, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Skinite foliju i pecite još 20 minuta, a zatim pospite rendanim sirom i pecite još 5-10 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)