Musaka, Foto: PRINTSCREEN/YT/SIMPLE EATS

recept

MI JE ZOVEMO MUSAKA, A OVAKO JE SPREMAJU NA ZAPADU: U krompir dodajte JEDAN SASTOJAK i biće UKUSNIJE od OBIČNE

Za ručak napravite musaku, ali sa ćuftama

Objavljeno: 25.04.2023. 17:00h

Musaka je dobro poznato jelo koje se sprema u mnogim zemljama, a svaki narod dodaje neki sastojak koji je čini drugačijom. Kod nas se sprema sa krompirom i mlevenim mesom, a mi predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Umesto da meso propržite napravite ćufte, a klasičan preliv zamenite paradajz sosom i sirom. Ukusno i jednostavno jelo je idealan predlog za ručak.

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

550 g mlevenog mesa

800 g krompira

1 jaje

1 crni luk

40 g tvrdog sira

200 ml pelata

Priprema:

foto: Bakina kuhinja

U mleveno meso dodajte jaje, crni luk i začine po želji. Dobro sjedinite rukama, pa oblikujte manje ćufte. Krompir isecite na kolutove, pa svaki kolut na pola presecite.

U tepsiju koju ste malo nauljili ređajte krompir, pa ćuftu i tako dok ne popunite tepsiju.

Preko sipajte pelat, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Skinite foliju i pecite još 20 minuta, a zatim pospite rendanim sirom i pecite još 5-10 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)