recept
SRPKINJA OBJASNILA KAKO SE PRAVI TRADICIONALNA KOMPLET LEPINJA: Ovakaj recept se DUGO KRIO, a priprema je VRLO LAKA
Evo jednog tradicionalnog recepta za Užičku komplet lepinju
Po ovako napravljenoj lepinji je Užice poznato bar u Srbiji, a ja sam sentimentalno vezana za taj grad jer je to grad mog detinjstva, rekla je domaćiza za sajt Coolinarka.
Kaže da je vezana i za lepinje, pa evo jednog tradicionalnog recepta za Užičku komplet lepinju.
Sastojci:
500gr brašna
250ml mlake vode
3 kašike ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kvasac
Fil:
200gr kajmaka
4 jaja
pretop
Priprema:
Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.
Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.
Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta. Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.
Svaku lepinju preseci na pola. Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom (na svaku lepinju po jedno jaje).
Zapeći u rerni (dok se jaje ne zapeče). Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.
Majke i snajke:
(Espreso/Coolinarka)