recept
OVAKO VOJVOĐANI PRAVE PILEĆU BISTRU SUPU: Trik sa DODAVANJEM LUKA mora da zna SVAKA DOMAĆICA, daje joj BOLJI UKUS
Naučite kako se pravi bistra supa sa rezancima
Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez supe, a mi predlažemo da napravite bistru pileću kao Vojvođani. Skuvajte meso i povrće, a luk obavezno propržite, pa tek onda dodajte u šerpu.
Ukus će biti bolji, a ako želite da supa bude baš bistra, predlažemo da je 2x procedite. Svaka domaćica u jednom trenutku treba da nauči kako se pravi prava domaćinska bistra supa, a ovaj recept je baš jednostavan.
Sastojci:
bataci, pileća leđa... (meso sami izaberite)
5 krompira
3-4 veće šargarepe
1 koren pastrnjaka
2 korena peršuna
1 koren celera
2 crna luka
2 čena belog luka
svež celerov list
nekoliko zrna bibera
suvi začin po ukusu
sušeni peršun
rezanci
Priprema:
Očistite i operite povrće, pa poređajte u šerpu. Prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Zatim dodajte i meso. Na ringli propržite polutke crnog luka, pa i njih dodajte u šerpu.
Posolite i pospite biberom, pa kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte nekih 2 sata. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta da talog padne na dno, pa procedite.
Proceđenu supu ostavite još 10 minuta, pa ponovo procedite, kako bi bila skroz bistra. U tu šerpu dodajte seckanu šargarepu i malo krompira, a ako želite možete da dodate i meso, a ne morate.
Stavite na šporet i kad krene da ključa ponovo dodajte rezanca i kuvajte još minuta, dva.
Prijatno!
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)