Pastrmajlija, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja
recept
MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA BOLJA OD NAŠE PITE: Svi se utrkuju za ovaj BAKIN RECEPT (VIDEO)
Objavljeno: 24.04.2023. 13:19h
Andjela Milojkovic
Tradicionalna jela iz Srbije obožavaju svi širom sveta.
Evo jednog bakinog recepta za Pastrmalije.
Potrebno je:
250 ml mlake vode
10 gr kvasca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
malo soli
400-450 gr brašna
Nadev:
250 gr svinjskog mesa
suvi začin ili so
malo ml. crvene paprike
bibera
dva lista suve slanine seckan
peršunov lista
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti mekše testo i dobro obraditi da bude glatko. Ostaviti da odmori 30 minuta pokriveno. Istresti testo na sto pa podeliti u manje loptice obraditi rukama i pokriti 10 minuta. Meso iseći na što sitnije, pobiberiti posoliti, dodati papriku i peršunov list..
Majke i snajke:
(Espreso)