Gurmanska pita, Foto: Bakina kuhinja
SAVRŠENI UKUS
OVO JE CAKA ZA NAJBOGATIJU GURMANSKU PITU: Tako će vam trajati do NEKOLIKO DANA, bake se KUNU u nju
Preukusna Gurmanska pita za svaki dan i priliku
Objavljeno: 24.04.2023. 10:39h
> 10:42h
Ivona Jelić
Ako vam treba jelo koje ćete da napravite da vam traje nekoliko dana, a ukusno je i možete da ga kombinujete uz bilo šta. Ovaj recept je idealan.
Jednostavna Gurmanska pita se pravi u nekoliko koraka, i najteži deo je zapravo seckanje namirnica. Povrće, šunkica, i nekoliko kora. Tako da ne znamo šta čekate, bacite se na posao:
Potrebno je
- 400 gr gotovih tankih kora
- 200 gr sira
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 2 pune kašike griza
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 200 gr šunke ili obične salame
- 1 paprika iz zamrzivača ili sveža
- 6 briketa smrznutog spanaća ili (obarene blitvre 1 vezu pa iseckane)
Priprema:
- U činiju umutiti jaja,i ulje, dodati jogurt i prašak za pecivo i na kraju griz. Sve dobro izjednačiti. U drugu činiju izdrobiti sir sa jednim jajetom.
- Podeliti na dva dela pa u jedan dodati spanać ili blitvu. Izjednačiti.
- U treću činiju staviti iseckanu šunku i malu papriku i izmešati
- Pleh podmazati uljem pa redjati 4 kore i svaku mazati sa 2 kašike jogurta u jaja.
- Na četvrtu dodati dodati sir i jaje, pa kore premazane zatim spanać i sir, zatim 4 kore,dodati nadev od šunke pa oper 4 premazane kore.
- Pokriti korom i preliti ostatko preliva i pitu iseći na kocke. Peći na 180 stepeni C 50 minuta da se dobro ispeče.
Uživajte!
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso)