Gurmanska pita, Foto: Bakina kuhinja

SAVRŠENI UKUS

OVO JE CAKA ZA NAJBOGATIJU GURMANSKU PITU: Tako će vam trajati do NEKOLIKO DANA, bake se KUNU u nju

Preukusna Gurmanska pita za svaki dan i priliku

Objavljeno: 24.04.2023. 10:39h > 10:42h

Ako vam treba jelo koje ćete da napravite da vam traje nekoliko dana, a ukusno je i možete da ga kombinujete uz bilo šta. Ovaj recept je idealan.

Jednostavna Gurmanska pita se pravi u nekoliko koraka, i najteži deo je zapravo seckanje namirnica. Povrće, šunkica, i nekoliko kora. Tako da ne znamo šta čekate, bacite se na posao:

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je

  • 400 gr gotovih tankih kora
  • 200 gr sira
  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 2 pune kašike griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 200 gr šunke ili obične salame
  • 1 paprika iz zamrzivača ili sveža
  • 6 briketa smrznutog spanaća ili (obarene blitvre 1 vezu pa iseckane)
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  1. U činiju umutiti jaja,i ulje, dodati jogurt i prašak za pecivo i na kraju griz. Sve dobro izjednačiti. U drugu činiju izdrobiti sir sa jednim jajetom.
  2. Podeliti na dva dela pa u jedan dodati spanać ili blitvu. Izjednačiti.
  3. U treću činiju staviti iseckanu šunku i malu papriku i izmešati
  4. Pleh podmazati uljem pa redjati 4 kore i svaku mazati sa 2 kašike jogurta u jaja.
  5. Na četvrtu dodati dodati sir i jaje, pa kore premazane zatim spanać i sir, zatim 4 kore,dodati nadev od šunke pa oper 4 premazane kore.
  6. Pokriti korom i preliti ostatko preliva i pitu iseći na kocke. Peći na 180 stepeni C 50 minuta da se dobro ispeče.

Uživajte!

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

(Espreso)