recept
NEODOLJIV KOLAČ SA KEKSOM: Omiljena poslastica SVIH GENERACIJA, a najbolje od svega je što se NE PEČE
Zasladite se predivnim čokoladnim kolačem sa keksom
Pravljenje kolača nikada nije bilo lakše uz jednostavne recepte bez pečenja. Sve popularnije postaju poslastice koje se prave sa keksom, jer uspevaju i potpunim početnicima u kuhinji. Nema pečenja kore ili pravljenja komplikovanih filova, a ukus je odličan.
Za ovaj recept napravite predivan kakao fil koji ćete premazati preko keksa, a onda sve prelijte belom glazurom. Kada se ohladi služite. Uživajte!
Sastojci:
1 jaje
80 g šećera
1,5 kašika kukuruznog skroba
1 kašika kakaoa
500 ml mleka
30 g putera
200 g kakao keksa
60 g bele čokolade
4 kašičice ulja
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte skrob i kakao. Mutite dok ne razbijete sve grudvice, pa sipajte mleko i sjedinite. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
U vatrostalnoj posudi poređajte keks, pa sipajte pola fila, a onda ponovo poređajte keks i sipajte drugu polovinu fila. Malo protresite posudu da se sastojci poravnaju i pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru sat vremena.
Belu čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko fila i vratite u frižider na još 10 minuta da se glazura stegne. Prijatno!
(Espreso/Stvar ukusa)