Lovačke šnicle, Foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

PRIJATNO

PREMAŽITE LOVAČKE ŠNICLE OVIM SASTOJKOM I NEĆETE SE POKAJATI: Toliko su mekane da se SEKU VILJUŠKOM! (RECEPT)

Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane

Objavljeno: 22.04.2023. 13:16h

Lovačke šnicle su stari recept koji svi vole da jedu. Obično se služe za ručak sa pire krompirom, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog je da teleće meso premažete senfom, jer on celom jelu daje poseban šmek.

A kako bi šnicle bile što mekše dinstajte ih u sosu malo duže, sa povremenim dolivanjem vode.

Sastojci:

500 g telećeg mesa

1 kašika brašna

malo senfa

2-3 kašike ulja

2 čena belog luka

1 kašičica mlevene slatke paprike

1 veza peršuna

FOTO: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

Priprema:

Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite sitno seckani luk. Dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji. Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila. Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.

(Espreso / Stvar ukusa)