PRIJATNO
PREMAŽITE LOVAČKE ŠNICLE OVIM SASTOJKOM I NEĆETE SE POKAJATI: Toliko su mekane da se SEKU VILJUŠKOM! (RECEPT)
Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane
Lovačke šnicle su stari recept koji svi vole da jedu. Obično se služe za ručak sa pire krompirom, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog je da teleće meso premažete senfom, jer on celom jelu daje poseban šmek.
A kako bi šnicle bile što mekše dinstajte ih u sosu malo duže, sa povremenim dolivanjem vode.
Sastojci:
500 g telećeg mesa
1 kašika brašna
malo senfa
2-3 kašike ulja
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 veza peršuna
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite sitno seckani luk. Dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji. Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila. Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.
(Espreso / Stvar ukusa)