Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Prosto

NEMA CAKE, OVO JE RECEPT ZA NAJOBIČNIJU SRPSKU PROJU: Evo kako se priprema, NE POSTOJI NIŠTA PROSTIJE

Prosta proja za prost obrok, nikad ništa lakše

Objavljeno: 22.04.2023. 06:30h

Proja se pravi kod nas koliko na našem tlu raste kukuruz. Ni previše dugo, ni previše kratko. Jeftina je i može da se jede sama uz jogurt i neku salatu, uz kiseli kupus i sarme, uz šta god želite.

Starnski recept je toliko prost da nam džabe svi jogurti i ostali bakrači, ona se pravi na sledeći način i samo tako, iz par prostih sastojka.

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

foto: Profimedia

Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Onda sipajte ulje, promešajte, a onda postepeno sipajte i kiselu vodu. Sve lepo sjedinite, smesa treba da bude ređa. Tepsiju dobro nauljite, stavite pek papir, pa sipajte smesu. Rernu zagrejte da bude baš vrela, pa stavite proju i pecite na 220°C oko 20-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je spremna.

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:

(Espreso/ Stvar ukusa)