recept
POHOVANO BELO MESO KAO IZ RESTORANA: Da bi KORICA bila HRSKAVA morate dodati OVAJ SASTOJAK
Za ručak poslužite savršeno hrskavo i pohovano belo meso
Ljubitelji pohovanog belog mesa, a i oni koji vole da jedu u restoranima brze hrane će biti oduševljeni ovim receptom.
Napravite savršeno hrskavu piletinu bez prženja za koju vam treba samo jedan trik sastojak, a to je kornfleks. Jednostavno se priprema i za kratko vreme, a ako poslužite uz aromatičan sos biće još ukusnija.
Sastojci:
600 g belog mesa
1 kašika origana
2 kašike slatke crvene paprike
1/2 kašičice crnog luka u prahu
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašika ulja
2 jajeta
Za sos:
2 čena belog luka
1 crni luk
1 kašičica tucane paprike
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika origana
2 kašike sušenog peršuna
200 ml paradajz sosa
sok od 1/2 limuna
125 ml jogurta
Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle, pa pospite origanom, mlevenom paprikom, crnim lukom u prahu i skrobom. Prelijte uljem, pa dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Uvaljajte meso u umućena jaja, pa u kornfleks koji ste izdrobili. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa preko sipajte vrlo malo ulja. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. Za to vreme u tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte i beli.
Nakon minut dodajte začine, tucanu papriku, slatku mlevenu papriku, origano, peršun, pa sipajte sos od paradajza, sok od limuna i grčki jogurt. Kuvajte par minuta i poslužite belo meso uz sos.
Prijatno!
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)