recept
BUGARSKA BAKLAVA ZALUDELA SRBIJU, SPREMNA ZA 10 MINUTA: Neodoljiv ukus zbog JEDNOG SASTOJKA i topi se u ustima
Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi
Navikli smo na tursku baklavu koja je zaista lepog ukusa i kojoj je teško odoleti. Međutim, u nastavku vam donosimo recept za bugarsku baklavu koja će vam se jednako dopasti, s tim što je priprema jednostavnija.
POTREBNO JE:
2 šoljice šećera
5 šoljica vode
3 šoljice ulja
5 šoljica brašna
3 šoljice griza
1 pr. za pecivo
100 gr ml. oraha
50 gr suvog grožđa
Za sirup:
4 šoljice šećera
6 šoljica vode
1 limun
PRIPREMA:
Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi. U drugi sud stavite sve ostale suve sastojke pa ih prelijte ohlađenom tečnošću.
Sve dobto sjedinite, sipajte u posudu koju ste podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Za to vreme skuvajte sirup i njime prelijte ispečenu baklavu. Dobro je ohladite, isecite na željene kocke i poslužite.
Majke i snajke:
(Espreso/Recepti.com)