Baklava, Foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

recept

BUGARSKA BAKLAVA ZALUDELA SRBIJU, SPREMNA ZA 10 MINUTA: Neodoljiv ukus zbog JEDNOG SASTOJKA i topi se u ustima

Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi

Objavljeno: 20.04.2023. 20:51h

Navikli smo na tursku baklavu koja je zaista lepog ukusa i kojoj je teško odoleti. Međutim, u nastavku vam donosimo recept za bugarsku baklavu koja će vam se jednako dopasti, s tim što je priprema jednostavnija.

POTREBNO JE:

2 šoljice šećera

5 šoljica vode

3 šoljice ulja

foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

5 šoljica brašna

3 šoljice griza

1 pr. za pecivo

100 gr ml. oraha

50 gr suvog grožđa

Za sirup:

4 šoljice šećera

6 šoljica vode

1 limun

foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

PRIPREMA:

Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi. U drugi sud stavite sve ostale suve sastojke pa ih prelijte ohlađenom tečnošću.

Sve dobto sjedinite, sipajte u posudu koju ste podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.

foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Za to vreme skuvajte sirup i njime prelijte ispečenu baklavu. Dobro je ohladite, isecite na željene kocke i poslužite.

Majke i snajke:

(Espreso/Recepti.com)