Kačamak, Foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
PRSTE DA POLIŽEŠ!
STARINSKI RECEPT ZA KAČAMAK ZA KOJI NISTE ZNALI: Najveći GURMANI ga samo tako PRAVE i nikako drugačije
Jelo koje je vrlo zastupljeno u našim krajevima, zdravo a preukuso - kačamak!
Objavljeno: 21.04.2023. 06:30h
Marija Markovic
Kačamak je odličan za doručak, svi će u njemu uživati od najmlađih do najstarijih!
Sastojci
- 1 l vode
- 2-3 kašičice soli
- 300 gr belog kukuruznog brašna
- beli kravlji sir u kriškama
- svinjska mast
Priprema
1. Sipati vodu u lonac i staviti na šporet. Uključiti na najjače. Kada voda provri dodati so, smanjiti vatru i sipati brašno onako u mlazu stalno mešajući drvenom kašikom.
2. Kuvati kačamak dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi.
3. U posebnoj šerpici istopiti kašiku svinjske masti i onako vrelu je sipati preko kačamaka. Dobro promešati.
4. Sipati u tanjir. Preko izrendati beli kravlji sir.
(Espreso/Coolinarika)