Pita sa mesom, Foto: Bakina kuhinja

recešt

PRELIVENA PITA SA MESOM KAKVU SU SAMO NAŠE BAKE PRAVILE: Prelijte je OVIM SASTOJCIMA i biće još SOČNIJA i UKUSNIJA

Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta

Objavljeno: 19.04.2023. 20:26h

Topla, mirisna, hrskava, preukusna... Baš ovakva je pita sa mesom za koju vam garantujemo da je najbolja koju ste do sada probali. Trik je u korama koje moraju da budu baš tanke i prelivu zbog kojeg je toliko sočna i savršena.

Potrebno je:

Pakovanje tankih kora

250-300 gr mesa

1 glavica crnog luka

foto: Bakina kuhinja

3 jaja

1 -2 rendana krompira

1/2 praška za peciva

začin, so biber

200 ml. jogurta

50 ml mleka

50 ml. maslinovog ulja

2 kašike griza

foto: Bakina kuhinja

Priprema :

Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta.

Dodati seckan crni luk. Dinstati oko 15 minuta. Ubaciti krompir.

Posoliti, dodati suvog začina bibera mlevenog. Jaja umutiti mikserom dodati ulja 50 ml. jogurt, mleko, griz i sve izjednačiti.

Tanke kore redjati u tepsiju, prvo dve premazati uljem, treća ide nadev , a zatim na svaku koru po malo nadeva.

foto: Bakina kuhinja

Završiti sa dve prazne koje su samo premazane uljem. Iseči na kocke nožem i preliti polako sa jajima koje smo spremili i dobro protresti da udje u sečeni deo.

Ostaviti oko 30 min. da upije i peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj prekriti folijom. Prohladjenu seći i uživati u svakom zalogaju.

Majke i snajke:

(Espreso)