recešt
PRELIVENA PITA SA MESOM KAKVU SU SAMO NAŠE BAKE PRAVILE: Prelijte je OVIM SASTOJCIMA i biće još SOČNIJA i UKUSNIJA
Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta
Topla, mirisna, hrskava, preukusna... Baš ovakva je pita sa mesom za koju vam garantujemo da je najbolja koju ste do sada probali. Trik je u korama koje moraju da budu baš tanke i prelivu zbog kojeg je toliko sočna i savršena.
Potrebno je:
Pakovanje tankih kora
250-300 gr mesa
1 glavica crnog luka
3 jaja
1 -2 rendana krompira
1/2 praška za peciva
začin, so biber
200 ml. jogurta
50 ml mleka
50 ml. maslinovog ulja
2 kašike griza
Priprema :
Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta.
Dodati seckan crni luk. Dinstati oko 15 minuta. Ubaciti krompir.
Posoliti, dodati suvog začina bibera mlevenog. Jaja umutiti mikserom dodati ulja 50 ml. jogurt, mleko, griz i sve izjednačiti.
Tanke kore redjati u tepsiju, prvo dve premazati uljem, treća ide nadev , a zatim na svaku koru po malo nadeva.
Završiti sa dve prazne koje su samo premazane uljem. Iseči na kocke nožem i preliti polako sa jajima koje smo spremili i dobro protresti da udje u sečeni deo.
Ostaviti oko 30 min. da upije i peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj prekriti folijom. Prohladjenu seći i uživati u svakom zalogaju.
Majke i snajke:
(Espreso)