Kajgana, Foto: Prinstcreen/Youtube/Martha Stewart

GREŠKE U KUHINJI

DOMAĆICE, ZBOG OVE DVE GREŠKE VAM JE KAJGANA SUVA KAO BARUT: Evo kako da SPREMITE sočan DORUČAK koji ćete obožavati

Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se

Objavljeno: 19.04.2023. 06:25h

Svima nam se desilo da nam se kajgana uhvati za tiganj, pa je stružemo pola sata, i na kraju nam ne ostane ni jaja u tanjiru, a sve je suvo i bezukusno.

Idealna kajgana bi trebalo da ima sjaj nakon prženja, pa kada je stavite u usta samo da sklizne niz grlo.

Evo koje su greške prilikom pravljenja kajgane i kako da ih ispravite. Nije sve smuti pa prospi.

foto: Profimedia

Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete – ceo život je pravite pogrešno.

Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sledeća pravila:

– Pre svega, tiganj mora da ima premaz protiv lepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.

– Uvek birajte sveža jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.

– Pomešajte ih sa malo mleka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.

foto: Printscreen/youtube/Milenia КулинарныеPецепты

– Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.

– Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tiganju.

– Kajganu uvek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuvala.

– Neprestano je mešajte jer ćete tako izbeći gumastu strukturu.

Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tiganja malčice pre nego što su gotova.

– Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umesto toga, dodajte je pre serviranja.

KOLIKO JAJA SMEMO POJESTI ZA DRUGI DAN USKRSA? Gastroenterolog otkrio koje su OPASNOSTI PO ZDRAVLJE ako preteramo za praznik:

(Espreso/ Šajkača)