Testo, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja
saveti
ISKUSNI PEKARI OTKRIVAJU TRIK KAKO DA VAM TESTO OSTANE MEKANO I SVEŽE DANIMA: Dodajte OVA DVA sastojka u BRAŠNO
Pre mešenja testa obavezno uradite ovo
Objavljeno: 18.04.2023. 21:38h
Andjela Milojkovic
Da vam se kiflice, perece, štapići i druge vrste testa od kvasca ne bi stvrdnuli posle jednog dana, primenite trik profesionalnih pekara.
Naime, pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.
Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.
Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.
S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.
Majke i snajke:
(Espreso/Krstarica)