Prženice u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
preukusno je
DOMAĆICE, DA BI PRŽENICE BILE MEKANE MORATE DA IM DODATE TAJNI SASTOJAK: Od sada ćete ih samo ovako SPREMATI RECEPT
Na tom doručku smo svi odrasli, a malo ko zna da jedan sastojak daje mekoću
Objavljeno: 17.04.2023. 09:39h
Nikolina Jokić
Nema osobe koja može da odoli prženicama.
Na tom doručku smo svi odrasli, a malo ko zna da jedan sastojak daje mekoću.
Od sada ih nećete spremati bez toga.
Sastojci:
stari hleb isečen na tanke kriške (tost narezak)
listići trapista jaja
ulje
Priprema: Na krišku hleba stavimo list tost nareska, zatim listić trapista, pa sve preklopimo sa drugom kriškom hleba, kako bi dobili sendvič koji spojimo čačkalicama na sva četiri kraja, kako se ne bi raspao pri prženju.
Po pola čačkalice je dovoljno za svaki kraj hleba.
Ovako spremljen sendvič umačemo u jaja (sa obe strane), pa kao i svaku prženicu stavljamo na vrelo ulje, da se isprži sa obe strane.
(Espreso/Krstarica)