SJAJNA FORA
ŠTA RADITI SA JAJIMA KOJA OSTANU OD VASKRSA: Ljudi su poludeli za ovim jelom, evo kako ih iskoristiti (RECEPT)
Evo odličnog recepta i načina da ih iskoristite
Verujemo da svake godine nailazite na isti problem. Praznične svečanosti su završene i ostalo je još mnogo hrane.
Kada je Vaskrs u pitanju, posebno je teško smisliti šta raditi sa svim tim kuvanim jajima.
Evo odličnog recepta i načina da ih iskoristite!
Sastojci:
Za nadev:
200 g brašna
90g maslaca
70ml vode
5 kuvanih jaja
1 veza mladog luka
150-200g šunke
Za nadev:
5 jaja
200g kisele pavlake
100ml mleka
parmezan
Priprema:
Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom. Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte.
Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.
Prijatno!
Bonus video
(Espreso/Telegraf)