oduševićete se
OVA PITA MORA DA SE NAĐE NA VAŠOJ USKRŠNJOJ TRPEZI: Recept obara sa NOGU, ukusnija je i od GIBANICE
Domaćice ovaj recept moraju da znaju
Bliži nam se Uskrs, a jedna pita se redovno sprema za veliki praznik.
Domaćice ovaj recept moraju da znaju.
Ukućani će vam tražiti parče više.
Sastojci
Za fil:
5 jaja tvrdo kuvanih
5 struka mladog crnog luka
100 g očišćenog spanaća
2 kašike majoneza
po ukusu so
po ukusu biber
Za testo:
3 jajeta
180 ml kisele pavlake
70 ml jogurta
300 g brašna
125 g griza
1 kesica praška za pecivo
1 kašika majoneza
po ukusu so
po ukusu biber
Priprema
Skuvati jaja ohladiti, oljuštiti i naseći krupno. Mladi crni luk očistiti i iseći sitno. Spanać oprati i naseći. Pripremljenim sastojcima dodati majomez, so, biber i izjednačiti fil.
U odgovarajuću činiju mikserom umutiti 3 belanca pa dodati žumanca, so, majonez i biber. Postepeno dodavati brašno, griz, kiselu pavlaku, jogurt i prašak za pecivo. Kašikom izjednačiti smesu.
Dno okruglog pleha obložiti papirom za pečenje, pouljiti pa sipati 1/2 smese i lepo je razvući po plehu. Preko nje sipati pripremljen fil, pa prekriti ostatkom smese.
Pripremljenu pitu staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pa peći oko 15 minuta, smanjiti na 180 stepenii peći još 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Recepti.com)