Pita, Foto: Coolinarska Printscreen

PRSTE DA POLIŽEŠ!

NAJUKUSNIJA PITA KOJU ĆETE IKADA PROBATI: Zalijte je na OVAJ NAČIN i uživajte u HARMONIJI UKUSA (RECEPT)

Recept za zalivenu pitu koju će svi obožavati

Objavljeno: 14.04.2023. 23:11h

Sastojci

Za fil:

2 jajeta

malo soli

80 ml ulja

200 ml mleka

100 ml jogurta

250 g sira

Još:

500 g gotovih kora

Pitafoto: Bakina kuhinja

Priprema

Umutiti jaja, dodati so, mleko, ulje i jogurt. Izmešati.

Nauljiti pleh i položiti jednu koru. Koru preliti sa 3 kašike fila, i lepo ga razmazati po celoj kori.

Preko staviti drugu koru, premazati sa 3 kašike fila. Preko staviti treću koru, preko nje rasporediti sir. Tako redom ponavljati postupak dok se utroše sve kore.

Naslaganu pitu iseći na komade željene veličine.

Pitu preliti ostatkom fila i ostaviti da upije fil dok se zagreje rerna.

Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 35 minuta.

Prohlađenu pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko i uživati u odličnom ukusu!

Bonus video:

(Espreso / Recepti)