Rolat, Foto: Printscreen/youtube/ Kuvajmo lako

ukusni rolat

OVAJ ROLAT SMO SVI JELI U DETINJSTVU: Recept je pao u ZABORAV, a takvom UKUSU danas niko NE BI ODOLEO

Rolat sa bananama koji ćete obožavati

Objavljeno: 14.04.2023. 22:12h

Sastojci

Biskvit:

5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna

5 kašika mlevenih oraha

1/2 vrećice praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

3 pudinga sa ukusom slatke pavlake

1 margarin

8 kašika šećera

3 kašike prah šećera

4 veće banane

Rolat sa bananomfoto: Printscreen/youtube/ Kuvajmo lako

Priprema

Udvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodajući jednu po jednu kašiku šećera. U čvrst sneg dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, mjevene orahe, pa sve lagano promešati. Izliti u veliki četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici na 220 C oko 20 minuta. Pečen biskvit urolati u vlažnu krpu.

Fil:

Prokuvati mleko i šećer. Dodati puding, razmućen u malo mleka, pa mešati dok se ne zgusne. Puding prohladiti, pa dodati margarin umućen sa šećerom u prahu. Na biskvit nanijeti 2/3 kreme, staviti na jedan kraj 2 reda po 2 banane, pa zarolati. Premazati ostatkom kreme, pa oblino posuti rendanom čokoladom i mlevenim orasima.

(Espreso / Recepti)