recept
RUČAK OD TIKVICA KOJI SE PRAKTIČNO SPREMA SAM, A NAMIRNICE SU JEFTINE: Tajna SOČNOG UKUSA je u ovom PRELIVU
Tikvice prelijte pavlakom i sirom i napravite ukusan ručak
Tikvice su vrlo praktične za pripremu, jer mogu da se naprave najrazličitija jela, a ima ih tokom cele sezone. Punjene ili pohovane se najčešće jedu, a mi vam donosimo je jedan jednostavan recept za povrće preliveno sirom i pavlakom, pa zapečeno u rerni.
Lagano i jeftino jelo će vam se dopasti na prvi zalogaj, a za pripremu vam neće trebati ni 10 minuta.
Sastojci:
3 tikvice
1 kašika ulja
so, biber
Za sos:
1 veza mirođije
350 g kisele pavlake
100 g svežeg sira
1/3 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, pa posolite i pobiberite, a onda i nauljite. Poređajte po dnu vatrostalne posude. U drugoj posudi pomešajte seckanu mirđiju, pavlaku, sir i beli luk u prahu. Dobro sjedinite i onda prelijte preko tikvica. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)