POSNO
EVO IZ KOG RAZLOGA VAM JE RIBA IZ RERNE SUVA KAO BARUT: Uz ova TRI TRIKA ješćete NAJSOČNIJE JELO, NE MOŽE BOLJE
Tri trika kako da vam riba iz rerne uvek bude sočna
Sočna hrana je sočna hrana, i verovali ili ne, svaka vrsta hrane, bilo meso, riba ili povrće, može da ispadne ukusno i sočno. Za pripreme neke hrane su neophodni trikovi ne bi li se pripremila kako treba, druga vrsta hrane ispadne sočno i lepo bez ikakvog truda.
Riba je ne samo zdrava već i vrlo ukusna, ali je jedna od namirnica koja se teže sprema.
Ako ribu spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud. Ali, postoje i one domaćice koje nisu dovoljno iskusne u kuhinji, pa se dešava da riba koju su pekli u rerni bude suva, i to jer u redu zato je tu internet.
Saznajte koje su to česte greške zbog kojih pečena riba ne uspeva uvek.
Zašto je riba suva kad se peče
U toku posta riba se često jede, a pečena zadržava sokove i zdravija je od one pržene u tiganju. Ako je spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud.Ali, postoje i one domaćice koje nisu dovoljno iskusne u kuhinji, pa se dešava da riba koju su pekli u rerni bude suva. Za to postoje 3 razloga, a u nastavku teksta pročitajte i koja.
Temperatura rerne
Ribu treba da pečete u zagrejanoj rerni. Ako se u isto vreme zagrevaju, svi sokovi će biti u plehu, a vreme pečenja će se produžiti.
Vreme kuvanja
Nemojte da preterujete sa pečenjem. Za ribu je potrebno 20-30 minuta i to ako imate oko 1-2 kg. Da je gotova ukazuje to što se meso lako razdvaja od kosti.
Ignorisanje punjenja
Bilo bi super da ribu napunite povrćem, crnim lukom, svežim biljem, limunom, puterom… Ovo povećava njenu sočnost i poboljšava ukus.
ALARMANTNO! POMOR RIBA ZBOG FEKALIJA: Problem star 20 godina (VIDEO):
(Espreso/Stvar ukusa)