USKRŠNJA TRPEZA
OVE PRAZNIČNE SALATE JOŠ NISTE PROBALI: PET RECEPTA za priloge uz USKRŠNJE SPECIJALITETE, ne zna se KOJA JE BOLJA
Recepti za pet salata savršenih za Uskrs
Ako nešto volimo da spremamo za praznike to su raznovrsne salate, standard su Ruska, pasta salate sa pečurkama i prazilukom i slično. Ali za domaćice je nekada dosadno da stalno spremaju isto, zato smo pronašli recepte za pet novih salata.
Danas vam donosimo 5 recepata za 5 raznovrsnih i ukusnih uskršnjih salata, ne zna se koja je bolja:
1. Salata sa tortelinama, šunkom, sirom i majonezom
Potrebno:
- Pakovanje torelina
- 100 grama šunke
- 150 grama kačkavalja
- 2 crvene sveže paprike
- pola velikog krastavca
- pola konzerve kukuruza šećerca
- 1 veza vlašca
- 3 kašike kiselog mleka
- 3 kašike majoneza
- so i biber
Priprema: Torteline skuvajte i prohladite, pa u činiju sa njima dodajte seckanu šunku, kačkavalj, paprike, kastavce, kukuruz šećerac, majonez i kiselo mleko, so i biber. Sve izmešajte, dodajte vlašac i poslužite.
2. Salata u slojevima sa jajima, kukuruzom i graškom
Potrebno je:
- 6 kuvanih jaja
- Sir
- 6 komada kiselih krastavčića
- 1 veza vlašca
- 1 veza rotkvica
- Grašak iz konzerve
- Kukuruz iz konzerve
- 4 kašike jogurta
- 4 kašike majoneza
- So i biber.
Priprema: Rotkvice izrendajte, jaja skuvajte ili iskoristite ona ispucala uskršnja jaja, a onda ih iseckajte na sitno, zatim sir izrendajte, izmešajte u posebnu činiju kiselo mleko i majonez i začine, krastavčiće iseckajte, - sve ovo predstavlja pripremu.
Slažete salatu u činiju tako što prvo stavite jaja, pa seckan vlašac pa sloj majoneza i kiselog mleka, onda stavljate grašak, kukuruz, rotkvice, sloj majoneza i kiselo gmleka, pa rendan kačkavalj i vlašac.
3. Salata sa tortelinama, fetom, sušenim paradajzom i rukolom.
Potrebno je:
- Torteline
- 4 kašike semenki suncokreta
- feta sir
- 4 šake sveže rukole
- 7 komada suvog mariniranog paradajza
- 1 crvena paprika
- so i biber
Priprema: Torteline skuvajte i ostavite da se prohlade. Zatim paradajz i papriku iseckajte na sitno. Fetu izmrvite. U činiju stavite torteline, sekcano povrće, seckanu rukolu, sir i začine. Dodajte i semenke suncokreta. Promešajte i poslužite.
4. Tartarska salata sa jajima i kiselim krastavčićima
Potrebno je:
- 6 kuvanih jaja
- 6 kiselih krastavčića
- marinirane pečurke
- 1 glavica crvenog luka
- mirođija
- veza vlašca
- 2 kašike kiselog mleka
- 2 kašike majoneza
- so i biber
Priprema: Isecakti jaja, kao i krastavčiće, ali i pečurke i crni luk. Iseckati vlašac i mirođiju. Sve staviti u činiju, dodati jogurt i majonez kao i so i biber. Promešati i poslužiti.
5. Salata sa jajima, ananasom i šunkom
Potrebno je:
- 6 komada kuvanih jaja
- ananas iz konzerve
- šunka
- kukuruz iz konzerve
- celer
- kiselo mleko i majonez
- so i biber
Priprema: Iseckajte jaja, šunku i ananas. Celer izrendajte. Izmešajte kiselo mleko i majonez, pa dodajte so i biber. Sve promešajte i poslužite.
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski:
(Espreso/Stil)