RECEPT
NA OVOM JELU SMO SVI ODRASLI, A DOMAĆICE GA SADA SPREMAJU DRUGAČIJE: Malo ko PAMTI OVAJ STARINSKI, a MNOGO JE BOLJI
Lovačke šnice od telećeg mesa su super predlog za ručak
Lovačke šnicle su stari recept koji svi vole da jedu. Obično se služe za ručak sa pire krompirom, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog je da teleće mesopremažete senfom, jer on celom jelu daje poseban šmek.
A kako bi šnicle bile što mekše dinstajte ih u sosu malo duže, sa povremenim dolivanjem vode.
Sastojci:
500 g telećeg mesa
1 kašika brašna
malo senfa
2-3 kašike ulja
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 veza peršuna
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite sitno seckani luk. Dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji.
Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila. Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)