ukus neponovljiv
U NJIH IDE MAST, A NISU VANILICE: Srpkinje generacijama prave ovaj kolač, red je i na vas da IZDOMINIRATE (RECEPT)
Pred vama je recept za breskvice
Ova poslastica će oduševiti sladokusce među vama.
Sigurno je da ste ih bar jednom probali u životu i da taj ukus niste nikada zaboravili
Pred vama je recept za breskvice.
Sastojci/Količina
Testo:
brašno 600 g
svinjska mast 250 g
šećer 200 g
jaja 3
vanilin šećer 1 kesica
prašak za pecivo 1 kesica
Fil:
prah šećer 150 g
čokolada za kuvanje 100 g
margarin 200 g
rum 2 kašike
mrvice pola od izdubljenih breskvica
Kako pripremiti
Umutiti dobro mast da pobeli, dodati šećer i vanilin šećer, pa jedno po jedno jaje. Dodavati brašno i lagano mešati na kraju treba rukom umesiti testo.
Praviti male kuglice (veličine oraha), ređati u pleh i peći na 200 C oko 10 minuta (breskvice mora da ostanu bele).
Ohladiti ih, pa lagano oštrim nožem izdubiti sredinu.
Izdubljenu sredinu prosejati ktoz sito i pola dodati u fil, a pola ostaviti za valjanje breskvica.
Umutiti margarin penasto, pa dodati prah ćećer i istopljenu crnu čokoladu, zatim dodati i rum i mrvice. Puniti svaku polovinu, pa sastavljati po dve.
Zatim svaku breskvicu potapati jednu polovinu u crven ekstrat i drugu polovinu u žuti, breskvice valjati u prosejane mrvice.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Blic žena)